keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Temmellyskenttä

Ajatusvirtaa.
Ihminen ajattelee keskimäärin n. 60 000 ajatusta päivässä, kertovat tutkijat. Huh. Melkoinen mylly!
Elän itse elämässäni vaihetta, jolloin positiivista ajatteluani testataan.
Vetovoiman laki on yksiselitteinen. Mitä ajattelet, sitä vedät puoleesi.

Ajatus siitä, että on hallittava nuo 60 000 tuhatta ajatusta ja niiden on oltava kaikkea sitä, mitä haluan elämääni, tuottaa hikikarpaloita otsalleni. Mieleeni nousee kuva lampaista, joista osa on valkoisia, osa mustia. Minä olen lammasfarmari. Minulla ei ole mitään mustia lampaita vastaan, mutta edustakoon ne nyt tässä mielikuvassani negatiivisia ajatuksiani. Valkoisille jää se positiivinen osa. Ehkä keltainen olisi sopivin väri, mutta ei nyt kloonata niistä keltaisia. Väri viittaa vain ajatuksieni sävyyn.

Tämä erottelu vaatii työtä. Tuntuu, että mustia lampaita on toisina päivinä enemmän. On päiviä, jolloin oikein haluan temmeltää niiden kanssa. Tiedän, että ne vaan lisääntyvät temmellyksessä.
Tekee mieli antaa periksi. Tulkaa ja täyttäkää tämä tyhjä tila. Mää!

Ajatus valkoisten lampaiden paratiisista tupsahtaa mielikuviin. Taivas on kirkas, aurinko paistaa, ruoho on vihreää. Vesi solisee. (tuntui tärkeältä luoda kuvaan mukaan myös vesielementti.) Kaikki on hyvin. Kaikki on yhtä. Keveys on ensisijainen tunne. Rauha. Lempeys.

Niin. Ajatusten hallinta on tietoista työskentelyä. On ikäänkuin oltava joka hetki valppaana.
Meditointi antaa työkaluja ajatusmyllyn rauhoittamiseen. Aloittaessani kirjoittaa tätä, ajattelin, että mustia lampaita on vaeltanut mielessäni liian kauan. Mistä näitä lampaita oikein tulee? Ei ainakaan Saunalahdelta. Sitten näen mielessäni kuinka farmari Ego availee portteja laitumelle, niin että mustat lampaat pääsisivät sisään. Minulla on vastuu laitumestani. Minä valitsen.

Kun haluan luoda hyvää, on aloitettava ajatuksistani.

Mitä sinun päässäsi liikkuu tänään? Annatko ajatustesi luoda hyvää? Mihin sinä käytät luomistyökaluasi tänään?
Miltä sinun farmisi näyttää? Mitä ajattelet itsestäsi? Ovatko ajatuksesi itsestäsi rakastavia ja kunnioittavia?

Paratiisin on lyhyt matka, luo se ajatuksillasi. Ja olet jo perillä.


Ei kommentteja: